Heb je je ooit afgevraagd wat er precies in je lekkere kop thee van Le Pain Quotidien zit en waar die vandaan is gekomen? Wij selecteren onze biologisch geteelde thee heel zorgvuldig op basis van diverse aantrekkelijke smaakprofielen. In onze nieuwe, afbreekbare piramidevormige zakjes hebben de blaadjes alle ruimte om hun smaak af te geven. Ze geuren ook heerlijk – elke warme slok is dan ook een feest voor meerdere zintuigen.

Zwarte thee wordt gedroogd, opgerold of gekneusd, en gescheurd. Het wordt volledig gefermenteerd en dan gebrand. Zwarte thee bevat meer cafeïne dan witte, groene thee en oolongthee.

Brussels breakfast bestaat voor 100% uit ceylonthee (en onze favoriet!). Deze thee heeft het klassieke smaakprofiel van een gefermenteerde zwarte thee. Brussels breakfast is sterk en intens genoeg om er melk in te kunnen doen. De thee wordt koperkleurig.

Oorsprong: Sri Lanka

English breakfast is een mengsel van 90% zwarte assamthee en 10% zwarte ceylonthee. Assam wordt op zeeniveau geteeld in een hete, vochtige omgeving, zodat hij een moutachtig aspect krijgt. Dit klassieke mengsel wordt als ‘verkwikkend’ omschreven. De ceylonthee geeft het mengsel een volle afdronk. English breakfast is sterk en intens genoeg om er suiker in te kunnen doen, en als je wilt ook melk.

Oorsprong: India and Sri Lanka

Earl grey is zwarte assamthee met bergamotolie (deze wordt onttrokken aan de schil van de Citrus bergamia). Earl grey is wereldwijd beroemd sinds circa 1830.

Masala chai (thee met gemengde specerijen) is zwarte assamthee met specerijen. Hij wordt meestal getrokken in een mengsel van warme melk en water en vindt zijn oorsprong in India. Chai van Le Pain Quotidien bevat kardemom, kaneel, kruidnagels, venkelzaad, gember en peper.

Groene thee is minimaal bewerkt en niet gefermenteerd. De theebladeren worden gedroogd, in vorm gebracht en dan gebrand. Groene thee bevat minder cafeïne dan oolongthee en zwarte thee.

Groene chunmeethee wordt ook wel ‘waardevolle wenkbrauwen’-thee genoemd. De stoffige grijze bladeren worden in een boog gedraaid en dan gebrand. De thee heeft fruitige en bloemige aspecten met een friszure smaak, heerlijk in deze Groene IJsthee met Munt. De thee is lichtgeel van kleur.

Oorsprong: China

Groene jasmijnthee (Mo Li Hua Cha) is een aromatische groene thee die wordt gemaakt door platgedrukte, in de pan gebrande bladeren een nacht te mengen met versgeplukte jasmijnbloesem. De ’s nachts bloeiende jasmijn geeft zijn geur af aan de thee, die een betoverend aroma heeft.

Oorsprong: China

Marokkaanse munt is een Chinese groene thee met pepermunt. De theebladeren worden opgerold tot ‘buskruit’, waarna de thee wordt gemengd met pepermunt. Deze thee wordt in de Maghreb geschonken als teken van gastvrijheid. Hij wordt flink gezoet en de hele dag door geserveerd, tot diep in de nacht.

Oorsprong: China

Kruidenthee of tisane bestaat uit de bladeren, wortels, schors of knoppen van verschillende kruiden en planten. Hij bevat doorgaans geen cafeïne.

Kamille behoort tot de Asteraceae, waartoe ook margrieten vallen. Het kruid heeft een honingachtige geur met vleugen ananas. Kamille zou een rustgevende werking hebben en kan als slaapmiddel worden gebruikt. Kamillethee is cafeïnevrij.

Oorsprong: Egypte

Rooibos (Aspalathus linearis) is een peulvrucht. De struik groeit alleen in een specifiek gebied van de Kaap in Zuid-Afrika. De struik wordt gehakt en gefermenteerd volgens hetzelfde proces dat bij zwarte thee wordt gebruikt. Rooibos wordt vaak geserveerd met citroen en honing of suiker en melk. Deze thee is cafeïnevrij.

Oorsprong: Zuid-Afrika

Welke thee van Le Pain Quotidien vind jij het lekkerst? Hoe drink jij je thee graag? Gewoon zo of met honing, suiker of melk erin? Deel je opmerkingen met ons en andere fans van Le Pain Quotidien in het onderstaande veld.

Als je onze thee ook thuis wilt drinken kun je bij Le Pain Quotidien een doos kopen.