Geroosterde Tartine met Avocado

   ^
*****
*****

Ingrediënten:

(Voor 2 personen)

  • 2 sneden bio tarwe zuurdesembrood van Le Pain Quotidien
  • 2 rijpe avocado’s
  • 2 tl zout met citrus en komijn

Bijgerecht:

  • 2 handen gehakte boerenkool
  • 1 kleine gele biet, in dunne plakken
  • 1 kleine wortel, in linten
  • 1/2 kleine venkelknol, in dunne repen
  • citroensap
  • zeezout en peper
 

In deze eenvoudige maar smakelijke tartine combineren we de volle smaak van avocado met een fris zoutmengsel met citrus en komijn, gemaakt met zeezout uit onze eigen voorraadkast. Het recept vind je hier!

Serveer deze tartine als lichte lunch met een salade of maak de toast zonder iets erbij als voedzame snack.

Bereiding:

  1. Rooster het volkorenbrood en bereid intussen het zoutmengsel. Het recept vind je hier.
  2. Snijd de avocado’s doormidden en houd de helft van 1 van de avocado’s achter om in plakken te snijden. Schep het vruchtvlees van de resterende 3 avocadohelften in een kom en prak het met een vork. Voeg naar smaak zeezout, peper en citroensap toe.
  3. Verdeel de avocadopuree over het brood en bestrooi het geheel met het zoutmengsel. Snijd elke tartine in driehoeken en beleg ze met plakken avocado.
  4. Meng de boerenkool, biet, wortel en venkel door elkaar. Voeg naar smaak vers citroensap, zout en peper toe. Meng het geheel goed door elkaar.

Heb je deze eenvoudige, maar o zo lekkere tartine zelf gemaakt? Laat ons weten wat je ervan vond!

Geef dit recept een cijfer
Geroosterde Tartine met Avocado

Volgende Recept
Meer recepten gerelateerd aan